Eilen perjantaina oltiin agilityharjoituksissa. Taasen haastavia ja hauskoja harjoituksia. Moccan kanssa mentiin ympyrän kehällä neljää aitaa, ensin kaikki yhteen menoon, eri suuntiin. Sitten niin, että hypättiin vain joka toinen. Onnistui, typy on niin hirvittävän tarkka lukemaan ohjaajan liikettä ja suuntaa. (Ja itse kun huitoo sinne tänne, se tuo omat haasteensa koiralle ;)). Sylikäännöstäkin palauteltiin mieleen. Sitten otettiin vinokeppejä, päätettiin harjoitella ihan varmoiksi hihnan kanssa. Innolla menee piccarainen niitäkin. Vähän herkkis kun on, muistaa kyllä oikaisut, jos joku keppi jäi väliin. Pussiin mentiin lelun perässä ja lujaa. Lopuksi putkeen lähetys, muuri, täyskäännös ja takaisin putkeen. Jihaa!!!
Mona verrytteli hölkän, juoksentelun ja tanssimutkien lisäksi ihan miniradalla. Rengas, aita, (tähän väliin toisella kerralla takaaleikkaus) aita, putki, muuri, puomi, aita, (valssi) aita, (valssi) A, (valssi) pussi, muuri, putki, aita, aita, rengas. Meni hyvin, rouva oli intoa täynnä. Sitten nostettiin aidat, rata meni ihan samaan malliin. Tosi hyvä! Ekalla kerralla pussinsuu imi Monaa, korjattin se mun puolenvaihdolla. No, takaaleikkaus ennen kolmatta estettä unohtui, samoin valssi ennen pussia meinasi unohtua. Niin ja Monan kutsuminen viimeisen putken jälkeen, ettei karannut A:lle... Ohjaus, ohjaus... Tehtiin sama rata siis yhteensä kolmeen kertaan, sujuihan se ohjauskin sitten =D.
Toope ja tytöt jatkoivat peltohörhöilyä tänä aamuna. Toopella on kumma viehtymys omaan pantaansa ja remmiinsä. Koittaa hyppimällä tavoittaa sitä ja haluaisi ottaa remmin suuhunsa (?). Ja kun ei saa, rupeaa "hammittaan" ja sitten täytyy louskuttaa ja yrittää näykkäistä. Oikealla puolella kulkemista on harjoiteltu koko viikko. Sujuu jotenkuten, vasen puoli on kuin magneetti. Lyhyellä remmillä kulkee ok oikealla, jos annan hihnaa, väistää vasemmalle. Kiltti poika se noin muuten on :). Takapihalla sitten haravointia ja nurtsirallia (Mikä nurtsi??? Meidän pihalla???) Illalla mennään koko perheen voimin hohtokeilaamaan. Koirat jäävät keskenään toista kertaa tällä viikolla. Ai niin, piti vielä kertoa, Mona on aika lailla litannut Toopen sisätiloissa. Poika kulkee hipsutellen pitkin seiniä ja väistää kun rouva vilkaisee. Äärimmäisissä tilanteissa Mona laittaa päänsä Toopen selälle ja MURISEE. Pari kertaa ovat pölläyttäneet kunnolla.