Suuret kiitokset Sadulle syksyn mukavista ja haastavista agilitytreeneistä Hymy! Koulutusohjaajaksemme tuli vuodenvaihteen jälkeen Jari Kangas, jonka luotsaamana suhaamme kohti uusia haasteita Silmänisku.


Rata siis (c) Jari Kangas. Olikin mielestäni aika haastava.
Kakkosen taakse ottamaan vastaan, peruutus, haltuun ja lähetys kohti keppejä. Piti varoa kääntymästä liian aikaisin ja liikkumasta liian nopeasti kepeille. Putkeen joo! Viitosen taakse vasen käsi ylhäällä, edelleen vas. kädellä heitto kuutosen yli, peruutus seiskan (ja puomin) oikealle puolelle, haltuunotto vasemmalla kädellä, ohjaus puomille. Toinen vaihtoehto, jota myös kokeiltiin, oli valssata ennen viitosta, kuutoselle oikealla kädellä, sylin kautta seiskalle, välistä itse puomille. Eka vaihtoehto oli meille parempi. Puomilta (valssin kautta) putkeen ja A:lle, sitten sama kieputus ja uudelleen puomille. Nyt olin picciksen ja puomin oikealla puolella, vasemmalla kädellä 15, peruutus ja käännös 16-17-18. Todellisuudessa 18 oli jyrkemmin oikealla tilanpuutten vuoksi. Pikku viilauksiahan me Moccan kanssa jouduttiin ohjaukseen tekemään, mutta saatiin rata lopulta sujumaan 42 sekkaa ja rapiat aikaan. On mulla aika tykki Cool. Pari rimaa kyllä kolisi tiukkojen haltuunottojen ja käännösten yhteydessä, on kuulemma kokemattoman koirakon ongelma, kaipa se siitä Nolostunut... Olin tosi tyytyväinen treeneihin. Olisin luullut ipanan sinkoilevan sinne tänne, hyvin pysyi kuulolla kuitenkin. Tosi kivaa Nauru!!!

Ja sitten pieni vilkaisu viime viikonlopun Juha Oreniuksen koulutukseen.
Tässä rata (c) Juha Orenius



Tästä opittua... 1-2 väliin vekki (vastakkainen käsi eli vasen!), 2-3 kummallakin kädellä pienin askelin koko ajan liikkuen kolmosen siivekkeelle asti saattaen, 4-5 koiran ollessa pussissa ääntä ja hanaa!,  6-7-8 A:n oikealle puolelle valssi => ei edes miettinyt putkeen menoa, 8-9 vekki ja hanaa, kun koira hypyllä, 12 jälkeen valssi, joka este huolella, JA TÄRKEÄ JUTTU 15-16 SUORA LINJA SIIVEKKEEN OHI KOHTI SEINÄÄ eli käännös puomille vasta kun koira jo hypännyt! Koira seuraa jalkojen ja liikkeen suuntaa, reunoilla olevien esteiden kanssa oltava tarkkana. Vekki ennen 18 ja takaa kierto kuten 2-3, valssi ja renkaalle huolella. Kepeillä käännytään menemään vasta, kun koira aloittanut pujottelun eli ekassa välissä, koira 22 hypylle, 180 asteen käännös ja kohti putkea. Takaaleikkaus ajoissa ennen 24 ja eiku vauhdilla loppuun! Osissa tehtiin rata, suht mukavasti itse jaksoin Silmänisku. Moccan jaksamisen kanssa ei ongelmia, tehtiin hyvät verryttelyt ja ylläpidettiin lämpöä paksuilla nutuilla ja pienin liikutteluin aika ajoin. Hyvä koulutus oli, vaikka halli ja sää olikin hiukan viileä Kieli ulkona. Kiitos KAT!