Ulla Kaukonen kävi opastamassa meitä JANKK:n ja E-HKK:n yhteisessä koulutuksessa hyppytekniikan saloihin. Mocca käyttäytyi todella hillitysti ja asiallisesti Kieli ulkona, ihan oikeasti!

Ullan mukaan Mocca on sopivassa kunnossa, ei lihava eikä laiha. Ensimmäisetn hyppyjen jälkeen Ulla totesi, että Moccan lantio on vinossa, takajalat kääntyvät vasemmalla hypyssä. Syynä tähän voi olla vanha vamma tai vaikkapa synnytyksen jälkeen ilmaantuneet jumit. Hierojalla Mocca on käynyt suht säännöllisesti, mutta nyt tuli viimeinen sysäys fysioterapeutin pakeille. Onneksi aika on jo varattu Riina Kellman-Raution vastaanotolle. Toivottavasti vinous helpottaa asiantuntijan käsittelyssä. Hyppytekniikka on Moccalla ajoittain etupainoinen, joten kokoamisharjoituksiin täytyy panostaa. Harjoitusten myötä tekniikka parani joka kerta. Set point -harjoituksessa eli yksittäisen esteen hypyllä ponnistuspuomin kanssa Moccan hyppykulma jäi hiukan matalaksi, etenkin kun ponnistuspuomin ja esteen väli oli pidempi. Harjoitusta tehtiin kahdella eri etäisyydellä. Ponnistuspaikan Mocca osaa hienosti hakea. Perusarjalla (5 estettä samoilla väleillä ja ponnistuspuomilla) Mocca ajautui hiukan oikealla, mitä täytyy tarkkailla ja ohjata hyppäämään keskeltä ristikoiden ja vinojen rimojen avulla. Etäisyyksien arvioiminen sujuu Moccalta. Rytmi löytyy ja säilyy hyvin. Lähes kaikki tekemämme harjoitukset ovat Moccalle sopivia, suuria ongelmia ei löytynytkään. Kasvava sarja, jossa esteiden välit kasvavat, oli hyvä harjoitus etäisyyksien hahmottamisen treenaamiseen. Progressiivisarja (ponnistuspuomi, sisäänmenoeste, okseri, este, este) on alastulojen, siis etuosan käytön, kehittämiseksi hyvä harjoitus. Sitten, kun set pointit, perussarjat, kasvavat sarjat, progresiivit ja liikkuvan esteen sarjat (ponnistuspuomi, perussarjan 3 ekaa ja pitkä väli viimeiselle) on hallussa, voi alkaa treenaamaan laukanvalintoja slice -harjoituksella, jossa esteet ovat vinossa linjassa, sekä taipumista kaarreharjoituksella. Kaiken tämän lisäksi puhuttiin syvistä lihaksista (täytyy muistaa pyytää jumppaohjeita fyssarilta!), verryttelystä ja lihashuollosta, koiran liikkeen tarkkailusta ja monesta muusta, kaikkea en luonnollisesti edes muista Päättämätön...

Voitte tarkastella Moccan pomppuja täällä, pätkät on numeroitu suoritusjärjestyksessä sekä lauantain että sunnuntain osalta. Täytyy muuten sanoa, että koirat joutuivat tosiaan keskittymään ja toimimaan uudella tavalla, sen verran oli väsyä piccaraista illalla.

Onnittelut Colalla ja Monan ihanalle Olka-tyttärelle erinomaisista suorituksista Turun näyttelyssä Pusu!

Pakkanen saisi hippasen lauhtua, Mona-rouvan tassut palelevat kovin herkästi, vaikka rouva rakastaakin kieriä hangessa. Lenkit ovat meillä olleet näin kylmillä pisimmillään kolmesta vartista tuntiin.