Viime viikon tiistaina kävimme Moccan kanssa eläinfysioterapeutti Riina Kellmanin vastaanotolla Hyvinkään koirakylpylällä. Riina tutki Moccan tarkkaan, mitään isompia ongelmia ei onneksi löytynyt. Lantio oli tosiaan hieman vinossa, vasen suoliluu ja ristiluu oli kiertynyt eteenpäin. Syynä tähän voi olla melkein mikä vaan, synnytyksestä kolareihin tai kolhuihin. Rintarangan ylimmällä alueella oli kireyttä (mikä on hieronnoissakin huomattu lihasten osalta). Kintereiden ja kantaluiden välissä olevaa joustoa pyritään lisäämään kävelemällä ylämäkiä h-i-t-a-a-s-t-i. Takaosan lihakset ovat muuten hyvässä kunnossa. Muuten saakin normaali treeni ja liikunta  jätkua.

Torstaina oli omat agitreenit. Nyt täytyy tunnustaa, että kun en laittanut muistiin, mitä tehtiin, jää se hämärän peittoon ehkäpä ikiajoiksi. Voi harmi... Aina pitäisi saman tien tehdä muistiinpanot. Sen muistan, että Santtu kannusti kisaamaan tuntuman löytämiseksi.

Perjantaina suuntasimme Veikkolaan Nuutisille. Samalla jätimme tytöt Hirvosille Espooseen. Tällä kertaa eivät törmänneet melkein kaimoihin eli Mindyyn ja metteen, M&m sielläkin. Ihmiset viettivät hauskan illan Nuutisilla saunan, hyvän ruuan ja juoman, mm. aidon shampanjan Kieli ulkona ja Singstarin parissa (artisti maksaa!) ja koirat saivat laatuaikaa ja Nellan rapsutukset Hirvosilla. Lauantaina sitten takaisin Hirvosille kyläilemään. Ilta sujui (jälleen) tutuissa merkeissä, ihmisenhän on pakko syödä ja juoda. Laulamisen sijaan harjoitimme liikuntaa Wii-pelin ääressä. Olipas kivaa! Kiitos Nuutiset ja Hirvoset Hymy!

Toissapäivän eli torstaina kävimme jälleen Riinan luona. Moccan lantio ja takaosa olivat jo paremmassa kuosissa. Kotiläksyksi saimme takapään käyttöharjoituksia. Peruutuksia, ensin sisällä, sitten ulkona vähitellen vaikeustasoa lisäten, esim. juurakkoinen polku on jo aika haastava. Seuraava kerta on pääsiäisen tienoilla. Kiihkeä, rajusti liikkuva koira on tietenkin alttiimpi kaikille vahingoille ja niinpä nyt käymmekin sitten säännöllisesti tarkistuksessa, ettei ongelmia pääse edes syntymään. Toivottavasti.

Treeneissäkin olimme torstaina. Radanpätkiä, 12-13 estettä, tehtiin. Sujuvia pätkiä, muutamia haasteellisia keppikulmia, ansaesteitä ja ohjauskuvioita. Yllättävän helposti ne arveluttavatkin kohdat saatiin sujumaan Silmänisku. Nyt pitäisi alkaa ilmoittautumaan kisoihin, kun Riinan mielestäkään ei mitään estettä siihen ole...

Tänään, kauniina, mutta LIIAN kylmänä pakkaspäivänä, iloksemme tuli Lempäälästä kylään Moccan poika Buno. Buno on kuin karamelli, niin kaunis Pusu. Odotamme kovasti Bunon kehädebyyttiä. Kiitos vierailusta Buno, Anu ja Ilkka!

Tässä muutama huonolaatuinen otos Päättämätön karamellipojasta:

1266686453_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1266686507_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1266686553_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihana Buno Pusu.