Hui hai, puolitoista kuukautta taas kulunut edellisestä päivityksestä! Tää on varmaankin ton FB:n vika, kun sinne tulee silloin tällöin ilmoiteltua kuulumisia...

Syyskuun lopulla oli espanjanvesikoirien rotupalaveri Espoossa. Rotupalaveri keskittyi MH-luonnekuvaukseen. Paljon tietoa ja ajatustenvaihtoa, valitettavasti viime rotupalaverissa kesken jääneet asiat jäivät tälläkin kertaa käsittelemättä. Seuaavana päivänä pääsimme Heidi Karangon koulutukseen mukaan. Heidi olikin oikein positiivinen, mutta suorasanainen kouluttaja, joka pyrki ratkaisemaan jokaisen koirakon omia ongelmia. Jospa joskus päästään toisenkin kerran Heidin koulutukseen.

Seuraavalla viikolla oli vuorossa JANKK:n syysmuuttotalkoilua ja syyskokous, jossa minutkin valittiin hallitukseen. Saas nähdä, mitä siitä tulee Silmänisku. Lauantaina agitettiin Miljan valvovan silmän alla, mutta valitettavasti mulla ei ole mitään mielikuvaa, mitä tehtiin Nolostunut. Kivaa oli kuitenkin!

Maanantaina 4.10. osallistuimme seuran agilityrankingkisaan, ilman suurempaa menestystä. Kepeille huolimaton vienti, josta virhe, joku rima alas ja loppujen lopuksi kai jostain esteestä ohi. Seuraavana päivänä käytin viime keväänä saamani hierontalahjakortin ja voi sentään, miten jumissa etenkin vasen lapa oli päivän parin päästä. En tiedä, oliko hieronta liian rajua, ainakaan ei sattunut liikoja, vai mitä mulle tapahtui. Lapa vaivaa vieläkin ajoittain. Prkl, ei kannattais hoitaa itseään. Viikonloppu hujahti Tommy Wirenin luennoilla koulutuksen perusteista, oli ihan mielenkiintoista. Helmikuussa on sitten toinen viikonloppu work shop-työskentelyä saman tyypin kanssa.

Syyslomalle lennähdimme torstaina 14.10. Mauritiukselle tuttujen matkakumppaniemme Huujärvien kanssa. Majoittauduimme ensimmäisen yön Palmarissa saaren itärannikolla, josta siirryimme Trou aux Bichesiin saaren pohjoisosaan. Talomme oli oikein mukava, kunhan saimme kaikki hienoudet toimimaan. Lapset käyttivät uima-allasta ahkeraan, rannalle oli muutaman minuutin kävely. Aivan naapurissa oli loistava italialainen ravintola "1974" entisessä akvaarion rakennuksessa. Tätä ravintolaa voi vilpittömästi suositella, ruoka ja palvelu oli todella korkealaatuista, kuitenkin kohtuuhintaista. Katukeittiöistä sai erittäin edullisesti maukkaita nuudeli- ym. annoksia rantapäivän lounaaksi. Sen verran olin vielä flunssainen, että ääni katosi (onneksi vain) yhdeksi päiväksi. Retkilläkin kävimme: katamaraanilla delfiinejä ihastelemassa, pikkupaatilla kalastamassa sinttejä, paikallisbusseilla Grand Bayssa ja pääkaupunki Port Louisissa, taksilla ylänköalueella ja La Vanille-puistossa. Hevosen selkään pääsimme köpöttelemään sokeriruokopeltojen keskelle ja miehet tietenkin golfaamaan. Välillä vietimme rentoja biitsipäiviä, rohkaistuin jopa kokeilemaan snorklausta, mutta syviin vesiin en vielä uskaltanut lähteä. Uusia kokemuksia, aurinkoa, turkoosi meri, ihania ystäviä. Loma <3.

1288553072_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tytöt viettivät loman ajan laatuaikaa. Mona nautiskeli täydestä yksinoikeudesta ihmisten huomioon naapureidemme Mariannan ja Antin hoivassa. Rapsutuksista ja mm. hirviherkuista nautittiin runsain mitoin Hymy. Mocca vietti aktiiviloman kasvattajansa Kaisin luona. Moccan lomaan sisältyi agilitya nollakoiran ominaisuudessa ja leirillä turistina sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta klooniarmeijassa. Kiitos Marianna ja Antti sekä Kaisi!

Palasimme arkeen ti 26.10., joka sattui olemaan myös Jarin syntymäpäivä (43!). Torstaina piti mennä Moccan kanssa Riinalle, mutta jouduin perumaan ajan työesteen vuoksi. Kyllä harmitti. Perjantaisin JANKK:ssa on aloittanut uusi ryhmä, Villit veteraanit, jossa ohjaajan täytyy olla yli 50v. tai koiran yli 8v. Ryhmässä puuhastellaan yhteiseksi virkistykseksi mitä mieleen juolahtaa tai mitä muistetaan, jos muistetaan Kieli ulkona. Monan kanssa "treenataan" tässä porukassa.

Ensi viikolla on ohjelmassa keskiviikkona Monan hieronta ja Moccan agi-ilta, pe Kim-agia ja Monan Villit veteraanit-ryhmä, la Milja-agia ja su Janitan radanlukutaitoluento Espoossa. Siinähän sitä taas.