Viime viikon agitreenirata:

Oukei... Mitenköhän tää menikään... (Tästä huomaan, että kannattaisi HETI kirjoittaa itselleen muistiin, miten ongelmakohdat ratkaistiin Nolostunut) Alku oli taas haastava. Välistävedot ja takaakierrot sujuvat, kun muistan ohjata selkeästi käsi ylös/alas. Ja "hiukan" kiinnittää Moccan huomiota eli ottaa haltuun ennen tiukkoja käännöksiä EIKÄ ESTEEN PÄÄLLÄ esim. ennen kakkosta haltuun ja veto tarpeeksi pitkälle kolmoselle ettei sujahda väärästä suunnasta. Ennen putkea suora juoksulinja. Kun koira on tulossa seiskalle, hipihipiä jo kohti kasia, jonka jälkeen valssi putkelle. Loppu olikin sitten aika helpon tuntuista alun jälkeen. Valssi ennen A:ta, 14 ja 15 Mocca otti hienosti suoran linjan hypäten tosi vinosti.

Sitten tämän keskiviikon rata:

Tällä kertaakin ajattelin, että alku on tosi paha. Otin vastaan kakkosen takana syliin ja siitä jatkaen. Toimi, mutta kökköversio oli. Kokeiltiin toisenlaistakin: kakkosen oikealla puolella, koira mukaan vastakkaisella (oikealla) kädellä ja olikin paljon parempi. Oma liike on sujuvampi eikä töksähdä, kun koira tulee jalkoihin. Puomilla oli melkein parempi olla oikealla puolella eli vaihtanut puolta joko valssilla tai takaaleikkauksella ennen puomia. Näin olin loppuradalla sisäkurvissa. Yllättävän hyvin alkukin saatiin tehtyä ilman suurempia kämmejä. Mocca on niin tarkka ja kuuliainen. Lukee ohjaajaa kuin avointa kirjaa. (Olipas taas kulunut fraasi Kieli ulkona.) Ja joskus sitten piccis irrottelee ihan itsekseen, onneksi kuitenkin yhä vähemmän silloin, kun yritän pitää fröökynää käskyn alla Silmänisku.

Perjantaina olimme Hyvinkäällä harjoittelemassa, ratapiirroksen saatuani raporttia.

Lisäys sunnuntai-iltana, perjantain rata:

Valkoiset numerot tällä kertaa. 10 ja 11 tilalla oli kepit. Kakkosen takaa vastaan vasemmalla kädellä, huolella putkiin, A:lta kasille oikea eli vastakkainen käsi, lähetys kepeille JA NYT PITÄIS HARJOITELLA ETENEMISTÄ MOCCAN TAHDISSA eli ei pitäisi jäädä taakse kepeillä. Pikku hiljaa siis kasvattaa piccaraisen sietokykyä ja virheetöntä kepitystä, vaikka mä olisinkin rinnalla tai joskus jopa edellä... Rengas huolella, tuli ekalla virhe, hyppäsi sivusta. Muuten sujuva rata, kivat treenit. Lopuksi tehtiin vielä kontakteja ja keppejä.

Lauantaina olin ilman koiraa ohjaajan juoksutreeneissä. Jartsun ohjauksessa tehtiin alkuverryttelyt, -venyttelyt, juoksutekniikka- ja koordinaatioharjoituksia sekä loppujäähdyttelyt ja -venyttelyt. Ihan kivaa, ja heti tuntui, että hyödyllistäkin. Ensi lauantaina jatkamme harjoituksia Hymy.

Tänään olin Tampere KV:ssä perrokehän laidalla seuraamassa kauneuskilpailua. Kiitos seurasta Pia ja Pia! Cola oli ERInomainen, onnea! Olipas mukavaa nähdä muitakin tuttuja. Onnea Lillille PN4- ja Reialle VSP-sijoituksista!

Illalla Mona pääsee tanssaamaan, musiikki on nyt sitten valittu Nauru. Jos löytyy pukeutumisvinkkiä irkkusvengiin (jotain muuta kuin Riverdance-mekkoa), otan ilomielin vastaan.

Lisäys sunnuntai-iltana, Monan kanssa peruuttaminen mun ympäri sivulta toimii hienosti, on tosi nopea. Vierestä eli oikealta puolelta harjoituksen alla. Kaukana kiertäminen myötäpäivään suht ok, toiseen suuntaan vaiheessa. Uusia ideoita tältä kerralta: ohjaaja istuu, koira hyppää jalkojen yli, ohjaaja kääntyy ympäri nelinkontin, koira menee vatsan ali. Harjoiteltiin liikkeitä, joissa ohjaaja maassa. Palkkana lelu (vinkuva mokkapatukka) ja namit (lihapullat herkkua, ihan nappulatkin kelpaa Kieli ulkona). Kova on työskentelyinto rouvalla!

Huomenna agiränkkärit Moccan kanssa, keskiviikkona normitreenit, sunnuntaina omat kisat Hyvinkäällä, Moccalla yksi startti. Tämä kaikki, jos juoksua ei kuulu Päättämätön...