Helatorstain jälkeen lauantaina olin työporukan kanssa Tampesterissa viettämässä aurinkoista iltapäivää ja kuuntelemassa Abbaa. Oli mukava ja hikinen ilta, kotiseudulla vielä yhdet terassilla ja sitten nukkumaan. Sunnuntaina olisi ollut E-HKK:n kisoissa 2 starttia ykkösille. Harmitti, kun en ilmoittautunut, pelkäsin olevani puolikuntoinen manseilun jäljiltä. No, kivaa oli katsella ja kannustaa kavereitakin Hymy.

Seuraavana perjantaina ajettiin Juulian ja Voiton (onneksi Juulia oli kartanlukijana!) kanssa Inkooseen Caraydan-leirille, johon osallistui kolmisenkymmentä koiraa ja parikymmentä ihmistä. Ohjelmaa oli runsaasti. Timo Rannikko koulutti meitä lauantaina helle- ja ukkosagilityn saloihin.

1275208953_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meidän ryhmän rata on merkitty valkoisilla ympyröillä. Moccan kanssa ei oikein mikään tuntunut sujuvan, mutta turha siitä koiraa on syyttää Nolostunut. Muutakin ohjelmaa oli: tokoa, rallitokoa, BH-juttuja, PK-hakua, taipparitreeniä, näyttelytreeniä ja mejää, johon mekin osallistuimme. Mejä olisikin agilityn vastapainoksi sopivaa harrastamista, kunhan vain saisin itse aikaiseksi mennä vetämään jälkeä. Olisiko joku innokas lähtemään kaveriksi

Sunnuntaina sitten käytiin ajamassa jäljet, Mocca jäljestää keskittyneesti ja tarkasti. Välillä tarvitsee rohkaisua ja kannustusta eli makauksia (palkkoja) pitäisi laittaa tiuhaan. Mocca ei pelkää veren hajua, vaan tuntuu kyllä hoksaavan miten homma menee. Makuulla ollut peuransorkka meinasi mennä parempiin suihin eli oli mieluinen Nauru.

Iltapäivällä vielä pikkuisen agilitya Sannan opastuksella. Täytyy vielä kiittää, sä olet Sanna erinomaisen motivoiva, selkeä ja pitkäpinnainen kouluttaja, kiitos!

Leiri oli tosi hyvä tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin (ja koiriin) ja saada oppia monenlaisissa koiraharrastuksissa. Iltaa vietimme saunoen, grillaten ja jutellen, lähinnä kai koirajuttuja. Ullan ja Nunon kanssa yövyimme samassa huoneessa. Koirat käyttäytyivät ihan mahdottoman sivistyneesti. Toivottavasti Ullakin sai nukuttua... Kaikki sujui siis mallikelpoisesti, kun vielä oppisi autoa ajamaan Nolostunut. (Pahoittelut vielä Heinille!)

Vesikoirat ry:n ylimääräinen kokous pidettiin samana viikonloppuna. En siis päässyt kokoukseen, kalenteriinikin olin merkinnyt "Vesikoirat ry:n kokous???" vasta seuraavalle viikolle. Leirin ajankohta oli kuitenkin tiedossa jo aikaa sitten, kokousaika ja -paikka selvisi vasta pari viikkoa sitten Päättämätön. Kokouksessa oli vain 21 jäsentä äänestämässä yhdistyksen tulevaisuudesta. Voisiko tästä päätellä jotakin? Jäsenistölle on ehkä aivan sama, mitä yhdistykselle tapahtuu, ja luulenpa, että tämä tyytymättömyys tulee näkymään jäsenmäärässäkin. Voi sentään...

Eilen lauantaina 29.5. huristimme Moccan kanssa Nasumobiililla Nokialle agikisoihin. Ykkösille oli kolme starttia. Kahdessa agiradassa tuomarina oli Marjo Heino, joka oli tehnyt oikein kivat radat Hymy. Eka meni mun osalta ihan sähläykseksi eli oli aika hirveä HYL. Ratapiirros täällä. Lähdin sooloilemaan ja muuttamaan ohjausta, eikä sitten oikein toiminut... Toinen agirata osui aika nappiin, 0-voitto ja maininta "Hieno rata!" tuomarilta. Ohjaussuunnitelma piti ja toimi. Ratapiirros täällä. Kolmas oli Anne Huittisen hyppyrata, jossa luokkanousunolla oli tosi lähellä. Damn! Kepeillä olisi pitänyt jättäytyä enemmän jälkeen ja kääntää tiukemmin putkeen, tein siinä siis virheen ja Mocca lukitsi renkaan. HYL. Jatkoimme kuitenkin sujuvasti loppuun, muuten valitsemani ohjaukset toimivat. Ratapiirros täällä. Jäi tosi hyvä mieli näistä kisoista ja viimeisestä hyllystä etenkin. Mocca oli hienosti kuulolla, mutta nopea oma itsensä kuitenkin. Ei ollut kiirettä ohjata, vaan rauhassa päästiin rata loppuun. On se hieno Pusu. Samalla tavattiin tuttuja, Pinni-perro ja Noora, jotka tekivät upeat tulokset ekoissa kisoissaan, ja Manu the terrieri, joka oli hurmaava tapansa mukaan. Onnea!!!

Videota ei valitettavasti ole, kamera oli teillä tietymättömillä aamulla, kun tein lähtöä. Olisi ollut tosi mukavaa kyllä saada etenkin ne kaksi onnistunutta rataa muistoksi, kun ei niitä niin satelemalla tule Silmänisku.

Kesäkuussa on ohjelmassa ainakin Nadador-päivillä (koira)sukulaisten ja ystävien tapaamista ja paimennusta (Monakin!) ja agilitya (Heidin treenit torstaisin, Miljan koulutus la 5.6., Kimin koulutus ma 7.6., fyssarikäynti Riinan luona to 10.6., agiranking to 10.6. ja omat kisat 13.6. Nauru. Ehkä myös lomailua!